<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

                       Aivopuoliskoja yhdistää aivokurkiainen, joka välittää tietoja puoliskolta toiselle. Ilman

                       tätä monimutkaista informaatiojärjestelmää, eivät puoliskot olisi tietoisia toisistaan.

                       Puoliskot tekevät paljon yhteistyötä keskenään.

 

                       Vasen aivopuolisko

Vasemman aivopuoliskon tehtäviin kuuluu kielen säätely, äly, loogisuus, realitettit ja kirjoitus sekä laskutaito. Tämän takia vasenta aivopuoliskoa onkin sanottu järkipuoliskoksi.

 

Oikea aivopuolisko

Oikea aivopuolisko toimii intuition eli vaiston avulla lisäksi se kehittyy ensin. Sen toimintoihin kuuluu tunteet, esteettisyys, mielikuvitus ja kokonaisuuksien hahmoittaminen. Siksi oikean aivopuoliskon nimi onkin tunnepuoliskoksi.

 

Käyttö ja hyöty

Vasenta aivopuoliskoa käytän osien ja asioiden paloitteluun sekä symbolillisiin ja abstrakteihin asioihin. Hyödyn siis vasemman aivopuoliskoni kautta  kuvien&symbolien käytöstä ajatuskartoissa, vaiston kuuntelussa eli intuition noudattamisessa sekä vertausten käytössä. Joita huomaan käyttäväni suunnittelussa ja arjessa.

         Oikeaa aivopuoliskoani käytän asioiden samanaikaisessa ja rinnakkaisprosessoinnissa, tämä näkyy useina päälekkäisinä projekteina. Lisäksi esitän asiat suullisesti ja kirjallisesti, tämäkin on hyvin totta, sillä havainnollistan hyvin pitkälle esitelmissä paperiversiona ja suullisesti. Mielikuvien käyttöön ja kuva-ajatteluun törmään lukiessani jotain tai kuunnellessani jotakuta. Kuvittelen kaiken samanaikaisesti mielessäni tapahtumina.

Lisäksi hyvä kasvomuisti ja visuaalisiin asioihin reagoiminen, on oikean aivopuoliskoni ansiota. Hyödyn siis listoista ja luetteloista, asioiden tärkeysjärjestykseen pistämisestä ja ajanhallinnasta. Mikä on myös hyvin totta, sillä nautin järjestellä ja suunnitella asioita.

         Testien mukaan kuitenkin painottaudun käyttämään molempia puolia yhtä paljon. Silti omasta mielestäni painotus tapahtuu oikealla puoliskolla, koska oikea puolisko kuvaa selvästi enemmän järjestelmällisyyttä.